FORSIDE INVITASJON/
PROPOSISJON
BEDØMMELSEN PREMIERING RESULTATER SERTIFISERING/ MIKROCHIP OVERNATTING/
VEIBESKRIVELSE
ARKIV

 • INVITASJON TIL FØLLFESTIVAL LØRDAG 19.08.2017
  Vi ønsker igjen varmt velkommen til årets FØLLFESTIVAL.
  Adresse for dagen er JJ HORSES – Trøgstadveien 291-1850 MYSEN.
  Vi ønsker å invitere til en storslagen FØLLFEST, der det skal bli anledning til å se riktig mange flotte føll og treffe mange hyggelige hestefolk i bransjen! Invitasjonen gjelder spesielt alle oppdrettere av varmblods ridehest føll født i NORGE, men arrangementet er allment åpent for publikum og presse. Med andre ord: Alle hjertelig velkommen, - både med og uten føll! 
  Oppdrettere i Norge har her en unik mulighet til å få en god faglig vurdering av sitt eget føll, - i tillegg til å kunne se flere føll samtidig etter en og samme farshingst. I tillegg er det flotte gavepremier og et betydelig pengebeløp i premiepotten! Dette får vi til takket være godt bidrag og støtte fra våre samarbeidspartnere og annonsører. Hovedsponsor i år er CHAMPION. Arrangør tilbyr også visningshjelp til utstillerne, for å tilrettelegge for best mulig fremvisning av føllene. Vi får i år besøk av profesjonelle mønstrere fra KATRINELUND/DK, til å hjelpe oss med fremvisningen. Og til deg som skal kjøpe føl; mange av føllene er til salgs!
  Eminent dommerekspertise er sikret gjennom kåringsdommerne Paul Graugaard og Claus Hansen fra Dansk Varmblod. For føll registrert i Dansk Varmblod, vil det også være mulighet for samtidig offisiell DV-bedømmelse med eventuelt uttak til DV Eliteskue og Eliteføll auksjon i Danmark.

 • PÅMELDING:
  Påmelding til Føllfestivalen gjøres via påmeldingsskjema nedenfor. PÅMELDINGSFRIST ER 4/8.
  Vi håper så mange som mulig har anledning til å komme, og vi gleder oss til å treffe dere!
  Benytt vedlagte påmeldingsskjema. LAST NED PÅMELDINGSSKJEMA HER
  Påmeldingsfrist 4/8. Maks antall er 50 føll. Første-mann-til-mølla prinsippet gjelder.
  ALL informasjon vedrørende Festivalen vil være fortløpende tilgjengelig på www.føllfestivalen.no Nærmere info/tidsskjema vil legges ut her på websiden. Dette gjelder også elektronisk katalog-utgave, og manuell katalog kan kjøpes på stevneplassen.
 • MEETING AVGIFT: 1200,-. Meeting-avgiften inkluderer start-kontingent og oppstalling. Samtlige føll er premieringsberettiget til gavepremier, bedekningsrettigheter og pengepremier. Påmeldingen blir først registrert når meeting-avgiften er innbetalt til konto 2050.32.69881 innen 4/8. Merk betaling med føllnavn og eiernavn, slik at det er samsvar mellom påmeldingsblankett og betalingsinfo.
 • BEDØMMELSEN:
  Føllene vises i alfabetisk rekkefølge, sortert etter farshingst. I alt 4 klasser. Separate kjønnsklasser for føll med henholdsvis dressurbetonet og sprangbetonet avstamning. Klasser for sprangbetonte føll avvikles på formiddag (før lunchpause) Klasser for dressurbetonte føll på ettermiddagen(etter lunchpause) Alle føll vil i tilknytning til bedømmelsen motta en åpen, muntlig beskrivelse. De beste føllene vil bli uttatt til en avslutningsvis finale, - der det vil bli foretatt en opprangering av inntil 3 beste føll innenfor hver av respektive klasser.
 • PROTOKOLL:
  Nytt av i år: Det benyttes Lineær bedømmelse. Dette innebærer at den enkelte egenskap beskrives objektivt på en skala med biologiske ytterpunkt i hver ende av skalaen. I tillegg blir det gitt karakter for den enkelte registrerte egenskap (hele og halve karakterer). Nb: For sprangbetonte føll er det kun galopp karakter som bedømmes gangartsmessig.

Bedømmelse av følgende del momenter:

 • Type / Rammer
 • Hode/Hals
 • Skulder/Nakke
 • Overlinje/Bakpart
 • Frambein
 • Bakbein
 • Skritt                      (kun dressurbetonte føll)
 • Trav                       (kun dressurbetonte føll)
 • Galopp

Poeng angitt i hele og halve karakterer på skala fra 0-10.

 • DOMMERE: Fra Dansk Varmblods kåringskommisjon: Paul Graugaard og Claus Hansen. 
 • VISNINGSPLASS: Utendørs på WALBER ridebunn.
 • VISNINGSMÅTE: Hoppen vises for hånd i hodelag med føllet i longe for skritt-bedømmelse, og løstvist for trav og galopp. Hoppen slippes ikke løs, og det er derfor viktig at mønstrer kan mønstre hoppen i høyt nok tempo til at føllet får vist galopp.
 • VISNINGSHJELP: Arrangør bistår utstillere med visningshjelp. Dette noteres i så fall av den enkelte på påmeldingsskjema.
 • OPPSTALLING: Det er garantert oppstalling til alle utstillere, og oppstalling vil skje i permanente staller + ev teltstaller. Ta med eget for, vannbøtte og utstyr til å møkke med. Boksene er ferdig fliset ved ankomst. ALLE hester må oppholde seg i anvist stallboks utenom selve visningstiden på ridebanen. Det er ikke anledning til å vaske/dusje hester innendørs på stedet. Oppstalling er mulig f.o.m fredag 18/8. Ankomst kan skje i tidsrommet mellom 17.00 og 21.00. Ankomst fredag sms-meldes til tlf 91867591. Angi katalognummer og ca ankomst tid.
 • OVERNATTING:
  ”Ditt Gjestehus” Motel/Mysen 2km.tlf 93223363.
  ”Smaalenene hotell”/ASKIM 10km.tlf 69844040
 • SERVERING: Det selges mat og drikke på stedet. Kort og kontanter
 • VEIBESKRIVELSE: Gården ligger langs RV 22 – 2 km nord for Momarken travbane ved E18. FRA OSLO: E18 mot Stockholm, ved Mysen ta av mot Lillestrøm /Trøgstad RV 22 (mot venstre). Kjør 2km på RV 22- gården ligger langs veien på venstre side. FRA ØSTFOLD/SØR: Kjør RV 22 Sarpsborg-Rakkestad-Mysen og videre skilting mot Lillestrøm. Stedet ligger 2 km etter passering av E18 ved Momarken /MYSEN.FRA E6-NORD:
  Ta av E6 mot Lillestrøm–Fetsund (500 m etter passering av Fetsund-brua – drei av mot høyre skilting mot Mysen RV 22)
  Etter ca 45 km ligger gården langs veien på høyre side.
 • PARKERING: Kun parkering i stallområdet for pålessing / avlessing av hest. Kjøretøyet må deretter flyttes til anvist plass. Privatbiler parkerer på anvist plass langs vei og eventuelt på gress-jordet. Utstillere og publikum må følge anvisning fra parkeringsvakt
 • HOPPEKÅRING: I forbindelse med Føllfestivalen er det samtidig mulighet for Dansk Varmblods kåring av avlshoppene. Info om dette finnes separat tilgjengelig på www.dvnorge.no
 • FØLLSERTIFISERING: Det er mulighet for sertifisering / mikrochips av føllene i forbindelse med Føllfestivalen. Avtale vedrørende dette må gjøres på forhånd. Se fanen ”Sertifisering / Mikrochip” i hovedmenyen.

 

 

Arrangør og Hovedsponsor forbeholder seg retten til å benytte bilder av deltagende føll i markedsføringsøyemed

 
 
Føllfestivalen - post@follfestivalen.no - Kontonr. 2050.32.69881