FORSIDE INVITASJON/
PROPOSISJON
BEDØMMELSEN PREMIERING RESULTATER SERTIFISERING/ MIKROCHIP OVERNATTING/
VEIBESKRIVELSE
ARKIV

 

 

NYHETSARKIV

FØLLFESTIVALEN 2016

 
 
 

 
   

FØLLFESTIVALEN 2015

 

 
 
 

 
   

FØLLFESTIVALEN 2014

 
 
 

 

 

FØLLFESTIVALEN 2013

 
 • Alle resultatene fra Føllfestivalen 2013 finner du >>HER

 
 • Katalog med tidsskjema for Føllfestivalen 2013 er lagt ut >> HER (stor fil, ca 3MB)
 
 
 • Bråten Gård og JJ Horses ønsker velkommen til FØLLFESTIVALEN 2013!

  Føllfestivalen 2013 nærmer seg med stormskritt ! Dato i år er lørdag 31.08 Arrangementet er åpent for ALLE ridehest føll uansett avlsforbund.
 

 

FØLLFESTIVALEN 2012

 
Vinnere i 2012!
 
 
JJ Horses beste dressurføll ble vunnet av Hailey B e. Blue Hors Hotline, eier og oppdretter er Ida Cecilie Brynildsrud   Bråten Gårds beste sprangføll ble vunnet av Lillebergs Catch You e. Cabachon, eier og oppdretter er Lene Renate Berg.

Gratulerer så mye til dere begge!

RESULTATER FOR FØLLFESTIVALEN 2012
 
 
     
 

Til utstillere med ankomst fredag.

Vi minner om:
Stallen er åpen fra kl. 16.00 på fredag, og seneste tidspunkt for ankomst fredag kveld er
kl. 20.00.
For ankomst fredag, skal det sendes sms til 92664443 som angir katalognummer og ca. ankomsttid. Eventuelle avmeldinger skal det også sendes beskjed om (sms) til tlf 92664443

NB : Send gjerne beskjed innen 14.00 på fredag  pga boksplassering.


 

Til hopper som skal DV-kåres.

Det er 4 hopper som skal DV-kåres under Føllfestivalen.
Dette vil bli foretatt etter selve Føllfestivalen kl. 16.00
Beregnet til å vare i tidsrommet 16.00 - 17.00
Hoppene vil fortløpende bli id-kontrollert, målt, mønstring på hardt underlag og løsvist på ridebanen.
Umiddelbar opprangering og preminering.

Hold hoppene klare til kl 16.00 , - og oppmøte (uten hest) utenfor stall D presis kl 16.00 for nærmere beskjed.
NB : HUSK PASS !

  • Dato for FØLLFESTIVALEN 2012 er 25. august!

 

FØLLFESTIVALEN 2011

 
 • RESULTATER 2011


 • Katalog 2011
     

 • Ny Rekord  !
  Så langt er 86 føll påmeldt til Føllfestivalen 2011 !

  Påmeldingsfristen er nå utløpt , men det er fortsatt mulighet for "etternølere".
  Men vent ikke for lenge ......  Vi har satt et tak på 100!
  Det er gledelig å se at det kommer tilreisende fra nær sagt hele landet.
  Vi har påmeldte føll fra Haugesund i vest , Trondheim i nord og Kristiansand i sør.
  Vi ser nå veldig frem til Festivalen, - og tror vi kan love svært god kvalitet på årets kolleksjon av Festival-føll.

 • Datoen for FØLLFESTIVALEN 2011 er satt til lørdag 20. august!
  VELKOMMEN TIL ÅRETS FØLLFEST!!
FØLLFESTIVALEN 2010

  • Alle resultatene fra FØLLFESTIVALEN er lagt ut HER >>

   Vinner av klassen " BRÅTEN GÅRD SPRANGFØLL"  Vinner av klassen " SWIX DRESSURFØLL" 
   SOLBAKKENS DRAGONHEART e. Heartbeat  ROXANNE e. JJ RayBan


  • FØLLFESTIVAL-SUKSESS !

   Føllfestivalen 2010 ble en gedigen suksess for utstillere og publikum. Et 500-talls personer hygget seg i party-teltet med god mat og drikke, samtidig som man kunne beskue flotte føll i visningsarenaen.

   Spleise-laget  mellom hingste-eiere, øvrige sponsorer og annonsører , - gjorde det mulig at norsk ridehestoppdrett kunne reise hjem med prispenger,bedekningrettigheter og gavepremier til en verdi av 130.000,- kroner ! 
   Prispotten er så formidabel at det overgår alle andre tilsvarende føll-arrangement i såvel inn- som utland! Det er fantastisk at vi har bevisste hingsteeiere/hingsteholdere i Norge, som aktivt støtter oppdrettet på denne måten.

   Denne stimulansen bidrar vesentligt til volum-økning ved føllutstillinger , og gir således en betydelig avlsfremmende effekt.  Føllfestivalen er en attraktiv markedsplass , og også iår var det føll som skiftet eiere under Føllfestivalen.
   Vi garanterer Festival i 2011 , - og vi kommer hurtig tilbake med dato for neste års arrangement.  På Gjensyn !!!


  • MANGE BENYTTET SEG AV TILBUDET !

   Tilbudet om sertifisering / mikrochips-merking var tydeligvis et populært tilbud under FØLLFESTIVALEN.  Såvel norskfødte NV-føll og norskfødte DV-føll ble chips-merket, og opplegget ble gjennomført i samarbeid med partneren veterinær Unn Reierstad/ RR Reierstad Ridehest. Dette tilbudet kan vi garantere at vil viderføres ved neste års


  • VIKTIG INFORMASJON TIL UTSTILLERNE:

   NÅR DU KOMMER , - HVA SKJER ?

   NB: Kort stopp for avlessing av hest/utstyr. Transportmiddelet parkeres deretter umiddelbart på angitt parkeringsplass. Parkeringsvakter vil anvise plass.
   Hoppe+føll bringes til utendørs stall-område, og plasseres her på merket stallboks. Hestene skal KUN oppholde seg på inngjerdet stall-område, og fortrinnsvis bli på boksen utenom angitt visningstid. Dette av hensyn til sikkerheten, - da det vil befinne seg et stort antall hester/mennesker på et forholdsvis lite område. Din stallboks er merket med kat. nr og eiernavn. På boksdøra vil dere også finne føllets nummerskilt og katalog. Skiltet bæres under all visning. Festepunkt for nummerskilt er høyre side.

   • NB: Til dere som kommer på onsdag : Stallen er åpen fra kl. 16.00, og check-inn kan skje frem til kl. 20.00. Send en SMS til 91867591 med katalog.nr og beregnet ankomsttid.
   • NB: De fleste boksene har IKKE drikkekar, - dvs at utstiller selv må medbringe vannbøtte. Det er ikke tilgang på dusj/vaskespilt på stevneplassen.
   • NB: Båndtvang for hunder på stevneområdet.
   • NB:Det er ikke krav til pass-dokumentasjon eller vaksinasjon-/ egenerklæring under dette arrangementet. Det er likevel av den største betydning at kun friske hester møter opp.
   • NB: Vær orientert om din startid, slik at vi unngår forsinkelser i programmet. Oppnår ditt føll 9 eller 10 i Helhetskarakter, er føllet automatisk kvalifisert for deltagelse i FINALE-ring kl. 16.00
   • NB: Mikrochipsmerking: Utstillere som har gjort avtale om chips-merking, må selv forsikre seg om at slik avtale ikke kolliderer med starttid.

  VISNINGSMÅTE
  Visningsplass er utendørs på gressbane.
  Hoppen vises for hånd i hodelag med føllet i longe (for skrittbedømmelse) og løst (for trav og galopp). NB: Vi slipper ikke hoppen løs i fare for at hestene kan skli og skade seg. Det er derfor viktig at mønstrer kan mønstre hoppen i høyt nok tempo til at føllet får vist galopp. All mønstring skjer på HØYRE HÅND, slik at mønstrer alltid befinner seg ut mot gjerdet og føllet innenfor hoppen – mot midten. Etter endt visning, skal føllet fanges før man forlater ringen. Etter visning, forblir man i ringen for å motta bedømmelsen. Man forblir i ringen inntil neste katalognummer er på plass i ringen. Det er også viktig å vise føllene på en optimal måte, både overfor dommer og publikum. Det anbefales at mønstrer er kledd pent og hensiktsmessig for oppgaven. 

  VISNINGSHJELP
  For de som ønsker, tilbyr vi visningshjelp(mønstring) av hoppe og føll. Dette innbærer at mønstrer(e) overtar hoppe/føll i mønstringsringen. Utstiller overtar når bedømmelsen er avsluttet og hoppe/føll skal forlate ringen. I denne sammenheng imidlertid utstiller stille med mønstrer av hoppe og føll når alle skal inn på ring for kåring av klassevinner.


   

  • Tidsskjema og program for FØLLFESTIVALEN 2010 er lagt ut
   LAST NED PROGRAM HER >> (2,11MB)
  • GEDIGEN SPONSOR-OPPSLUTNING OM FØLLFESTIVALEN.

   Nærings-aktører støtter opp om FØLLFESTIVALEN  2010 , og det gir arrangør gode muligheter til å lage et topp arrangement for utstillere og publikum !
   I tillegg til 80.000,- i Pengepremier , - vil det også deles ut gavepremier og bedekningsrettigheter. En av ærespremiene vil blant annet være bedekningsrett fra Stald Cajus i Danmark.   6x  FØLLVINNER-Dekken av merke KINGSLAND vil også være å finne blant gave-premiene. Vi har følgende Hovedsponsorer under FØLLFESTIVALEN 2010:

   - Bråten Gård
   -JJ HORSES
   -SWIX
   -Hildes Webdesign
   -Tailormade Horses
   -Stutteri ML
   -Kingsland

   I tillegg har FØLLFESTIVALEN 2010 følgende annonsører: - Stald Cajus - Blue Hors - Katrinelund - Dressur så klart - Aandstad AS - Avlshest - Marits Rideskole - Christian Anfinnsen Øien - Expolight - Yvonne Stubberud - Boj - Ydersbond - Walber - Krogseth AS - Ellen Brunes - Mjøsa Hesteklinikk
  • UNIK mulighet for norskfødte DV-føll !


   Dansk Varmblod avholder årlig Elitefølauktion i forbindelse med Eliteskue på Vilhelmsborg i september.
   Under hele sommersesongen er Dansk Varmblods auktionutvalg aktive ved regionale DV - føllutstillinger og  føllchampionatene på Katrinelund og Blue Hors.
   Formålet er å "spotte" førsteklasses føll til Eliteauktionen. I denne sammenheng stilles det høye krav til såvel kvalitet som avstamning.
   Ved FØLLFESTIVALEN 2010 vil representanter for DV`s auktionutvalg delta , og festivalen har status som utvelgelsesarena av føll til Elitefølauktion i DV. Grunnleggende forutsetning er at føllet er DV-registrert og eieren er DV-medlem.

   Se auksjonsregler her.
    


  • Kr. 130.000,- i premiepotten på årets FØLLFESTIVAL

   I år vil det bli enda mer i premiepotten under årets Føllfestival enn i fjor. 
   Det er forøvrig 3.gang JJ Horses og Bråten Gård samarbeider om dette arrangementet.

   Total premiepott = 130.000,-, fordelt på 80.000,- i prispenger og 50.000,- i bedekningsrettigheter. Alle deltagende føll er med i kampen om tittelen ”SWIX  Beste Dressurføll” og ”BRÅTEN GÅRD  Beste Sprangføll”. Vinnerpremien er på 10.000,- i hver av klassene! I tillegg er det store pengepremier til beste føll i repektive avkomsklasser under våre stasjonshingster.

   Vi ønsker alle interesserte velkommen og gleder oss til årets arrangement!
  • Spesialtilbud under føllfestivalen

   Under Føllfestivalen 2010 får du et spesialtilbud på microchipmerking/passtegning av føll. Det er veterinær Unn Reierstad ved RR Reierstad Ridehest om står for dette.

   • Kr 500 inkl. mva uten passtegning
   • Kr 1000 inkl. mva med passtegning (frivillig ifølge NHS)

   Eventuell vaksine for føll som er gamle nok (minst 3 måneder) er inkludert, kun med tillegg av vaksinekostnad.

   De som ønsker å benytte seg av tilbudet bestiller dette ved påmelding. Nærmere info om tidspunkt og sted sammen med tidsplan/katalog. Hesteeiere som ønsker å registrere i Norsk Varmblod (NV) bes ta med registreringspakke/microchip fra Norsk Hestesenter (NHS). NHS er informert om tilbudet. Hesteeiere som ønsker å registrere i Dansk Varmblod (DV) får microchip/papirer på utstillingsplassen. Dette tilbudet gjennomføres i samarbeid med DV.

   Tilbudet er i støpeskjeen og tar foreløpig forbehold om kapasitet, ved overskridelse opereres med venteliste.
  • Nytt for året – Føllfestivalen 2010 blir åpen for alle ridehestføll i Norge

   I år arrangeres JJ Horses/Bråten Gård FØLLFESTIVAL for tredje gang på Jørgentvedt Gård i Trøgstad. Dato for arrangementet i år er 19.august.

   Tidligere har FØLLFESTIVALEN vært et internt arrangement for kunder ved våre avlsstasjoner, men i år utvider vi tilbudet til å gjelde alle ridehestføll i Norge. Det vil således utgå en åpen invitasjon i mediene.  Våre samarbeidende hingsteeiere har sett betydningen av å profilere seg i denne sammenheng, og dette har gjort det mulig med særskilt pengepremiering i de ulike avkomsklasser.

   Vi vil derfor gi alle norske hingsteeiere anledning til å profilere seg innenfor dette arrangementet. Avlsstasjonene JJ HORSES og BRÅTEN GÅRD har eierskap til FØLLFESTIVALEN, og den enkelte hingsteeier inviteres i denne sammenheng til medvirkning som sponsor og annonsør.

   Vi gleder oss til arrangementet og ønsker alle velkommen!
  • Equipage dekker Føllfestivalen 2010

   I tillegg til svenske Ridsport (opplag 80.000) og danske Ridehesten (opplag 15.000) er det nå klart at også svenske ”Equipage”  / Jenny Abrahamsson (www.equipage.se)  dekker FØLLFESTIVALEN


  • Skandinavisk dekning av festivalen 2010

   Nå er det klart at vi får besøk av svenske Tidningen Ridsport og danske Ridehesten på Føllfestivalen den 19. august i år. Svenske Ridsport har et fast opplag på 80.000, og publiseres annenhver uke.

   Dette innebærer at Føllfestivalen 2010 vil representere en unikt utstillingsvindu for norsk oppdrettsnæring mot hele Skandinavia. JJ Horses/Bråten Gårds Føllfestival er åpen for ridehestføll som er registrert/registreringsberettiget i Europeiske avlsforbund, og alle føllene er likestilt i premieringssammenheng. I 2009 ble det solgt et 10-talls føll i tilknytning til festivalen, så dette er en tilrettelagt markedsarena for deg som ønsker å kjøpe eller selge føll.   FØLLFESTIVALEN 2009

  • Takk til våre sponsorer 2009

   GJENSIDIGE  FORSIKRING     -    BOJ  NORGE    -    KROGSETH  AS     -    NORDE  YDERSBOND  GÅRD   -     STALL  ELLEN  BRUNES  SVERIGE    -     VDL  STUD  SVERIGE    -   CHRISTIAN ANFINNSEN  ØIEN/HOEL GÅRD    -      SOLBERG  GÅRD  V/ELIN HAGEN     -     SOLBERG  RYTTERKLUBB     -     FUGLENES  GÅRD  HØY  OG  FÓR DA     -    RIDEHESTEN     -      EXPOLIGHT    -     DRESSUR  SÅ  KLART    -        WALBER    EQUESTRIAN    -    TRIUMPH  DRESSAGE    JONAS  ELVEBAKK      -        ATNA   -     COOP  MEGA    -    HILDES  WEBDESIGN

   Oppslutningen om årets Føllfestival har vært gedigen, og arrangementet representerer en historisk stormønstring  av føll i Norge! Utstillerne har fått sjansen til å kjempe kampen om en total premiepott på 100.000,- kroner i prispenger og bedekningsrettigheter! Premiepotten kom i stand som et resultat av hingsteeiere som ser verdien av å investere i oppdretterne.  En stor takk  til alle våre velvillige hingsteeiere!

   B.A. GJERDE    -     YVONNE STUBBERUD    -      KINGSLAND     -        TOBAJO SPORTHORSES    -      STALL HOLTAAS

   I tillegg  en stor takk til alle utstillere, publikum og funksjonærer som stilte opp og viste en enorm interesse for Føllfestivalen,  samt vår eminente dommer og gode venn  Poul Graugaard og vår veterinær for dagen  Idun Rosenfeld.

   Med vennlig hilsen

   Nina og Fred / BRÅTEN GÅRD      – Ole-Marius og Ole Jørgen / JJ HORSES
  • - Imponerende føllfestival i Mysen 2009

   En kreds af norske hingsteholdere havde arbejdet hårdt og meget målrettet frem mod etablering af en følfestival den 30. juli, præcis som man har kendt det i årtier hos de fleste tyske hingsteholdere, og hos enkelte i Danmark. Rammerne for festivalen var helt perfekte hos JJ-horses på Jørgentved Gård i Mysen, der med specialanlagt mønstringsbane, rummelige staldforhold, norsk hygge, venlighed og fascination, var helt i top.

   Godt 70 føl blev bedømt i afkomsgrupper efter de involverede hingstestationers hingste, og i mixede grupper af springbetonede- eller dressurbetonede afstamninger af importhingste, der er formidlet af stationerne, hvilket giver fantastiske muligheder for at danne sig et ret præcist indtryk af de enkelte hingstes nedarvning.

   Efter min bedømmelse af føllene i hver enkelt gruppe, blev de 3 bedste endvidere oprangeret i hver gruppe, og vinderføllet i hver gruppe gik videre til en senere finale for henholdsvis dressur- og springføl.

   Bedste springbetonede føl blev Incredible Hot efter Indoctro/Voltaire, fra Nina Karstensen og Christian Anfinnsen Øier. Dette føl har i mine øjne alle forudsætninger for at kunne løse springsportens krav på topniveau, – primært vurderet ud fra type, harmoni, smidighed, balance og fremragende galop.

   Bedste dressurbetonede føl
   blev Leroy efter Louis Vuitton/Depardieu, fra Kristin G. Andersen. Begrundelsen er, at jeg i dette føl ser optimalt udtryk, harmoni og balance i kropsbygning, suppleret med helt optimal funktion, med meget stor smidighed og balance i bevægelsen.

   Poul Graugaard
  • 75 påmeldte føll i 2009

   75 påmeldte føll til føllfestivalen som Bråten Gård og JJ Horses arrangerer 30.juli på Jørgentvedt Gård.  Her er det avkomsklasser for stasjonshingstene, samt klasser for importhingster, fordelt på sprang- og dressurbtonet avstamming.

   Fordelingen av påmeldte føll er følgende: 35 føll med sprangbetonet avstamming og 40 føll med dressurbetonet avstamming. Det er gledelig å se at vi har klart å vekke interesse for føllutstilling blant oppdrettere både på sprang- og dressursiden.  P.g.a. stor interesse og påmelding må vi starte bedømmelsen et par timer tidligere enn opprinnelig planlagt. Første avkomsklasse sprang begynner kl. 8.00 og vi holder på frem til lunsj, deretter vil avkomsklasser dressur gå av stabelen.

   Det er 7 klasser fordelt på følgende hingster: Kingsland SM, Tobajo Picez, Cicero Van T&L og importhingster sprang, samt White Talisman, Louis Vuitton og importhingster dressur.

   Det blir flotte premier med kåring av 7 klassevinnere som går videre til en avsluttende premiering om Føllfestivalens «Beste Sprangføll» og «Beste Gangartsføll».

   Deltagere og publikum er hjertlig velkommen! Vi gleder oss til å se dere!

 
   

 

 
 
Føllfestivalen - post@follfestivalen.no